Weekend Retreat m/Ajahn Brahmali

– Turbulens og pandemi, hva har Buddha å si?

Tid: 25. juni og 26. juni – løpende påmelding.
Sted: Pranahuset, Otto Sverdrups vei 9, 1337 Sandvika
Pris: 500 kroner
Aldersgrense: 18 år
Instruktør: Ajahn Brahmali
Retreatleder: Jon Endre Mørk
Arrangør: Oslo og Viken Buddhistforening

Den mest senior norske munken, Ajahn Brahmali, kommer til Norge i juni for å inspirere og undervise. Han har en bakgrunn med 25 års trening fra BSWA (Buddhist Society of Western Australia) under Ajahn Brahm, og tilhører, som Oslo og Viken Buddhistforening, skogstradisjonen som vokste frem under Ajahn Chah.

One of the foremost Sutta authorities in the world, Ajahn Brahmali, through his very clear explanations and inspiring stories, brings the Buddha’s words alive as if we were sitting in front of the Buddha.

Buddhist Gem Fellowship

Han er invitert til å lede et weekend retreat med god tid til meditasjon – og vi har bedt han trekke frem undervisning vi har fra Buddha som kan gi oss mer visdom i vår håndtering av omgivelsene våre fremover – en pandemi på hell, miljø i endring og krig i Ukraina.

Retreatet vil passe både for de med lang erfaring og de som er nye for meditasjon. Dette er ikke et kurs, men har du liten eller ingen erfaring med meditasjon fra før vil et helgeretreat være et godt sted å begynne.

Stillhet

Retreatet går fra kl. 09.30 – 17.00 på lørdag og kl. 09.30 – 16.00 på søndag, og deltakerne overnatter hjemme. Dette er et stille helgeretreat. Vi oppfordrer alle til å ikke bruke mobil eller prate under retreatet for å gi meditasjonen en god mulighet til å utvikle seg gjennom helgen.

Under retreatet vil vi legge den ytre verden til side, for å nå en oppløftende ro og harmoni på innsiden. Dette oppnår vi gjennom visdom om vårt eget sinn, utvikling av en oppmerksom tilstedeværelse og meditasjon i støttende omgivelser.

Meditasjon

Meditasjon er en praksis som skaper et fredelig, harmonisk, lykkelig, lett og lyst sinn, og jo dypere man går i meditasjonen desto sterkere vil opplevelsen være. Meditasjon er den åttende faktoren i Buddhas åttedelte vei, som setter meditasjon i en større nødvendig sammenheng for at treningen skal resultere i innsikt og visdom om vår egen menneskelige natur – og det er disse innsiktene som resulterer i at sinnet langsiktig endrer seg mot fred, letthet og frihet.

Som beskrevet i den åttedelte veien, bygger suksessfull meditasjon på kunnskap, gode intensjoner, etikk/moral, innsats mot å bevisst lede sinnet mot positive tilstander, og oppmerksomhet/bevissthet/mindfulness.

Et sinn i harmoni og fred påvirker kropp og helse positivt – det lindrer stress, forbedrer helsen og kan til og med hjelpe i behandlingen av sykdom. Men meditasjon som del av den åtte-delte veien er først og fremst et verktøy for livskvalitet og visdom.

Pranahuset

Pranahuset ligger i et rolig område, på en bakktopp sentralt i Sandvika. Huset fungerer som et Yogasenter og huser diverse helsetjenester.

Ta med

Vi har følgende råd:

  • Retreatstedet har enkle men komfortable stoler, samt sitte- og liggematter. Men ta gjerne med egen stol/utstyr.
  • Pledd – som du kan ha rundt deg ved behov.
  • Ørepropper og øyemaske – hvis du vil.
  • Komfortable klær som ikke strammer mot kroppen.

Til dette weekend retreatet kan du ta med din egen favoritt-stol, krakk, puter og matter for å sitte – hvis du vil. Utvendig form/stilling i meditasjonen velger du selv under retreatet – men sørg for at kroppen er komfortabel. Hovedfokuset for retreatet er sinnet, kroppen skal bare hvile. Sitt på stol, krakk eller puter på gulvet. Utstyret ditt kan ligge i hallen hele helgen.

Ikke ta med

  • ikke ta med barn, dette er et retreat for voksne
  • ikke ta med kjæledyr
  • ikke ta med, eller bruk alkohol, eller andre rusmilder

Mat, medisin og helse

På dette retreatet sørger deltakerne for sin egen lunsj. Lokalene har et stort rom m/kjøkken hvor vi kan spise lunsj sammen, eller du kan kjøpe og spise mat ute.

Hvis du har en fysisk sykdom, så husk å ta nødvendig medisin. Meditasjon kan ikke erstatte medisin. Hvis du har en fysisk sykdom som blir verre av lange perioder med sitting eller gåing, så sjekk med din lege før påmelding.

Hvis du har en psykisk lidelse, må du avklare dette med retreat leder. Meditasjon kan ikke erstatte terapi eller medisinering, og et retreat er ikke et sted hvor du kan slutte med eller justere medisinering.

Påmelding og pris

Det er løpende påmelding, og påmelding skjer ved å:

  1. Sende en epost til retreat@ovbf.org – med kontaktinformasjon, og innbetale deltakeravgift via Vipps eller bankkonto.
  2. Når vi har mottatt deltakeravgift sender vi deg en bekreftelse via mail på at du har plass.
  3. Er det fullt vil vi annonsere dette, og skulle du ha innbetalt før vi rekker å annonsere vil vi refundere innbetalt beløp, og sette deg på venteliste.

Totalprisen for hele retreatet er 500 kroner. Du må selv sørge for transport til og fra.

Ta gjerne med en venn eller venninne, men husk at dette retreatet først og fremst fokuserer på vår indre verden, og i mindre grad den sosiale.

VIKTIG: For de som trekker påmeldingen, også etter at retreatet har startet, uansett grunn (inklusive sykdom), vil retreatavgift kun tilbakebetales hvis vi får inn en annen person i stedet.

VIKTIG: I følge Norsk lov, har en 14 dagers angrefrist på kjøp over internett. Denne gjelder da 14 dager etter påmelding, eller frem til tjenesten leveres – dvs. første påmeldte dag.

Betaling

1) Vipps

Vipps nummer: 688792
Vipps navn: Oslo og Viken Buddhistforening

Velg ‘Helgeretreat’ under kategorier i Vipps appen.


2) Bankoverføring

Bankkonto: 1506 61 85106
Navn: Oslo og Viken Buddhistforening

Skriv ‘helgeretreat’ på meldingslinjen.

Bank: DnB
Bank adresse: Stranden 21, 0021 OSLO
BIC/SWIFT: DNBANOKKXXX
IBAN: NO7815066185106
Konto navn: Oslo og Viken Buddhistforening

Photo: Pikisuperstar, Freepik, Jcomp, Katemangostar,